Πόσο συνεπείς είμαστε στις απαντήσεις σχετικά με την υγεία μας; Έρευνα απαντά

Πόσο συνεπείς είμαστε στις απαντήσεις σχετικά με την υγεία μας; Έρευνα απαντά

Στις μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν τις απαντήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας μας εμβαθύνει νεότερη μελέτη, αναδεικνύοντας σημαντικούς βιολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες

221230190155_doctor_patient
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Economics & Human Biology έδειξε ότι το 11%-24% των ερωτηθέντων έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση υγείας του σε επαναλαμβανόμενες πανομοιότυπες ερωτήσεις.

Η μελέτη χρησιμοποίησε διαχρονικά δεδομένα αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασίλειο – το δείγμα περιλάμβανε 90.600 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω από την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία. Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Απόστολο Δαβίλλα, περιλαμβάνει ερευνητές από σημαντικά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ερευνητική ομάδα σχεδίασε ένα πείραμα σύμφωνα με το οποίο το σύνολο των 90.600 ερωτηθέντων κλήθηκαν να απαντήσουν για την κατάσταση υγείας τους σε ίδιες ερωτήσεις που τους έγιναν επανειλημμένα σε χρονικό διάστημα λιγότερο της μας ώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης