Φλεγμονή: Οι τροφές που την προκαλούν και αυτές που την καλμάρουν

Φλεγμονή: Οι τροφές που την προκαλούν και αυτές που την καλμάρουν

Η χρόνια φλεγμονή ριζώνει στον οργανισμό και τον απειλεί με σοβαρότερες παθήσεις. Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε διατροφικά αυτή την απειλή

221213182516_diatrofi
Ένας τραυματισμός ή μια μόλυνση είναι κάτι που όλοι θα βιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ο οργανισμός είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό και έχει τους δικούς του μηχανισμούς, για να αντιμετωπίσει έναν εξωγενή «εχθρό». Ο μηχανισμός αυτός είναι η φλεγμονή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία επούλωσης του οργανισμού από την επίθεση που έχει δεχθεί. Όσο σημαντική κι αν είναι η παρουσία της, όμως, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού, θα πρέπει επίσης να είναι και προσωρινή. Το φυσιολογικό είναι μια φλεγμονή σταδιακά να υποχωρεί. Ορισμένες φορές, όμως, η φλεγμονή μετατρέπεται σε χρόνια φλεγμονή, πυροδοτώντας την απειλή για μια σειρά από άλλες, σοβαρότερες ασθένειες, όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι καρδιακές παθήσεις, αλλά και ο διαβήτης τύπου 2.

Τι είναι, όμως, αυτό που προκαλεί τη χρόνια φλεγμονή;

Προγενέστερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας είχε αναδείξει τον ρόλο της βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας φάνηκε να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης χρόνιας φλεγμονής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης