Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για δυνατούς πνεύμονες

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για δυνατούς πνεύμονες

Οι πνεύμονες αποτελούν το κέντρο ελέγχου της αναπνοής, με κυριότερη αποστολή την τροφοδοσία με οξυγόνο του αίματος και κάθε ιστού του σώματος. Θεωρούμε τόσο δεδομένο ότι αναπνέουμε και σπανίως σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φροντίζουμε για την καλή λειτουργία των πνευμόνων μας. Είναι ωστόσο απαραίτητο να πάρουμε τα μέτρα μας για να διατηρήσουμε τους πνεύμονές μας υγιείς

221111130446_breathe_anasa
Οι πνεύμονες είναι μία αντλία με βασική λειτουργία την οξυγόνωση του αίματος και των οργάνων, καθώς και την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα. Ο δεξιός πνεύμονας έχει τρεις λοβούς και είναι μεγαλύτερος από τον αριστερό, ο οποίος έχει μόνο δύο λοβούς. Η καλή λειτουργία των πνευμόνων είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία όλου του οργανισμού.

Καθημερινά οι πνεύμονές μας επιβαρύνονται από παράγοντες όπως το κάπνισμα και η ατμοσφαιρική ρύπανση, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι σε λοιμώξεις και στην εμφάνιση αναπνευστικών νοσημάτων.

Τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τους πνεύμονές μας υγιείς είναι η πρόληψη και ο έγκαιρος έλεγχος κάθε συμπτώματος από το αναπνευστικό σύστημα (βήχας, αιμόπτυση, συρίττουσα αναπνοή, δύσπνοια, θωρακικός πόνος) που επιμένει. Μπορούμε ωστόσο να φροντίσουμε και ορισμένες ακόμη σημαντικές παραμέτρους για την υγεία των πνευμόνων μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης