Γιασικεβίτσιους: Αυτή η ήττα είναι μια... τραγωδία

Γιασικεβίτσιους: Αυτή η ήττα είναι μια... τραγωδία

Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ έδωσε συγχαρητήρια σε Παναθηναϊκό και Αταμάν ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την συνολική εικόνα της ομάδας του

Saras4
Ως αθλητής έχει καταφέρει να κατακτήσει την Euroleague, αλλά ως προπονητής στην 5η του παρουσία σε Final-4 o Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για μία ακόμη φορά έμεινε με την... όρεξη.

Ο Λιθουανός αν και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη σεζόν, χαρακτήρισε «τραγωδία τη σημερινή ήττα» και «άθλια τη λειτουργία μας στην επίθεση».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της Φενρεμπαχτσέ:
«Ο Παναθηναϊκός ήταν ο... εαυτός του πιο πολύ απ' ότι εμείς και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα και στον Εργκίν. Τελείωσε η σεζόν όμως αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έφτασαν ως εδώ, που άντεξαν στις δυσκολίες. Αν δείτε το παιχνίδι, αμυντικά ήμασταν καλοί. Καταφέραμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό πιο χαμηλά από τους μέσους όρους του, αλλά στην επίθεση ήμασταν άθλιοι. Δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, κι όταν το κάναμε, ήμασταν άστοχοι. Είναι κάτι κλασικό αυτό που συνέβη. Όταν βλέπεις πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό από μόνος σου. Είναι μια σκληρή ήττα, αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι», σχολίασε αρχικά ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ και συνέχισε:

Κλείσιμο
«Δεν θεωρώ πως μείναμε από δυνάμεις. Όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη, ο προπονητής εμπιστεύεται αυτούς που τον έφεραν εδώ κατά βάση. Αν δείτε τα λεπτά συμμετοχής, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιξαν περισσότερο. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι μείναμε από δυνάμεις.

Όταν κοιτάς τις καταστάσεις, γιατί χάνεις τέτοιου είδους αγώνες. Δεν ήμασταν τόσο σπουδαίοι για να κερδίσουμε. ΟΚ, ήταν καλοί συνολικά, αλλά όχι τέλειοι. Καταφέραμε να περιορίσομε το πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού, με τον Σλούκα και τον Ναν. Το θέμα ήταν η επίθεση όμως.

Μου θύμισε το Game 4 με τη Μονακό αυτό που έγινε απόψε. Δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα γρήγορα, πήγαμε πολύ στην ντρίμπλα. Δεν ξέραμε πώς να εκμεταλλευτούμε τις αλλαγές που έκανε ο αντίπαλος. Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις έπρεπε να είναι πιο ενεργός στο κομμάτι των αλλαγών. Δεν κάναμε τη δουλειά μας.

Έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες. Ήξερα από πριν ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν σε θέση να φτάσει στο Final Four και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Είναι μια τραγωδία που χάσαμε. Κάθε φορά που φτάνεις εδώ, είσαι δύο παιχνίδια μακριά από τον τίτλο. Ήμασταν πάλι τόσο κοντά. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, δεν βγάλαμε στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν με απασχολεί η επόμενη σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι το "τώρα". Φυσικά κοιτάμε να βελτιωθούμε, αυτό θα γίνει. Είχαμε μια σπουδαία ευκαιρία, την οποία δεν εκμεταλλευτήκαμε. Η σεζόν για μας τελείωσε!

Τι να μάθω φέτος; Έπρεπε να βάλουμε έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο. Δεν το κάναμε.

Η καθυστέρηση αφορούσε και τις δύο ομάδες. Ήταν κάτι άθλιο. Δεν βοήθησε κανέναν. Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα και δεν ξέρω γιατί. Πού να πούμε ότι ο ημιτελικός θα καθυστερούσε για μισή ώρα; Δεν μπορούμε να κοιτάμε για δικαιολογίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Εισπράξεις των εκβιασμών, super market και… διακοπές - Όλο το τεφτέρι της προϊσταμένης της ΔΟΥ

Mπραντ Πιτ: Η κόρη του, Βιβιέν, «αποκηρύσσει» τον πατέρα της - Δεν θέλει το επίθετό του

USS Harder: Εντοπίστηκε μετά από 80 χρόνια το ναυάγιο του υποβρυχίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης