Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που το στρες «χτυπάει κόκκινο» – Χρήσιμα tips για να μην χάσετε το μυαλό σας

Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που το στρες «χτυπάει κόκκινο» – Χρήσιμα tips για να μην χάσετε το μυαλό σας

Έρευνα αποκαλύπτει την ώρα της ημέρας που η ορμόνη του στρες υπερεκκρίνεται με αποτέλεσμα να νιώθουμε εντονότατη πίεση - Πόσο πιο αγχωτική γίνεται η καθημερινότητα των νέων γονιών

stress_iStock-1321004522

Κατά κοινή παραδοχή, το άγχος μας κατακλύζει καθημερινά και ορμητικά. Φαίνεται όμως ότι η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας είναι συγκεκριμένη για τους περισσότερους από εμάς.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της OnePoll, όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 8:15, η κύρια ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, υπερεκκρίνεται. 

Βάσει δημοσκόπησης που έγινε σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες, βρέθηκε ότι το 35% νιώθουν στρεσαρισμένοι κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ημέρας. Εντούτοις, το 51% των ατόμων δήλωσαν καταβεβλημένοι ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας και από το πρωινό ξύπνημα. Οι κύριοι λόγοι γι’ αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ο καταιγισμός των υποχρεώσεων που πρέπει να διεκπεραιωθούν πριν ακόμη φύγουν από το σπίτι για δουλειά  όπως  το να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, να μην αποκοιμηθούν, ακόμα και να μην ψάχνουν τα ρούχα που θα φορέσουν. Αστάθμητοι παράγοντες, όπως τα παράπονα και η γκρίνια των παιδιών επιτείνουν το άγχος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης