Χοληστερόλη: Η καλύτερη διατροφή για να τη μειώσετε

Η χοληστερόλη είναι απαραίτητο να διατηρείται σε φυσιολογικές τιμές, καθώς οι υψηλές τιμές της και ιδιαίτερα της κακής LDL χοληστερόλης μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία - Πώς θα το επιτύχουμε αυτό μέσω της διατροφής

221010152433_food
Στον κοινό νου, η χοληστερόλη έχει συχνά κακή έννοια, αφού συνειρμικά συνδέεται με κινδύνους και προβλήματα υγείας. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, πρόκειται για μια ουσία απαραίτητη για τον οργανισμό, καθώς συμβάλλει στο σχηματισμό της κυτταρικής μεμβράνης, των ορμονών και άλλων ουσιών.

Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και περιφερικής αγγειοπάθειας. Επιπλέον, η παχυσαρκία είναι συχνά απόρροια της υψηλής χοληστερόλης στο αίμα, ενώ πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα συσχέτισαν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης με την επιδείνωση των συμπτωμάτων των ιογενών λοιμώξεων, όπως η γρίπη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης