Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Τι αναμένεται να αλλάξει στις ασφαλιστικές καλύψεις

Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Τι αναμένεται να αλλάξει στις ασφαλιστικές καλύψεις

Αλλαγές αναμένονται στη διαχείριση περιστατικών COVID-19, τα οποία θα αναλαμβάνουν και οι ιδιωτικές κλινικές. Τι σημαίνει αυτό για τους ασφαλισμένους με ιδιωτικά νοσοκομειακά προγράμματα;

221004182156_covid_test_rapid
Το τέλος των μονοθεματικών νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) για τα περιστατικά COVID-19 αναμένεται να δοθεί επισήμως με εγκύκλιο από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. Όπως είχαν ενημερώσει από το καλοκαίρι ήδη το protothema.gr και το ygeiamou.gr, το μοντέλο της νοσηλείας ασθενών με covid-19 αποκλειστικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλάζει και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας θα συμμετάσχει αυτόνομα στη διαχείριση ασθενών με κορωνοϊό. Με αφορμή τις επερχόμενες αλλαγές, απευθυνθήκαμε σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πώς το νέο μοντέλο επηρεάζει τους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων.

Τι ίσχυε ως σήμερα

Από την έναρξη της επιδημίας, οι νοσηλείες πραγματοποιούνταν κατόπιν συνεργασίας με το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ. Στην περίπτωση των ιδιωτικών νοσοκομείων, τα θετικά στον κορωνοϊο άτομα που εντοπίζονταν τυχαία κατά τον προεγχειρητικο έλεγχο ή κατά την εισαγωγή τους χωρίς συμπτώματα διακομίζονταν σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης