Διαβήτης: Ποια τρόφιμα αυξάνουν έως και 50% τον κίνδυνο – Ποια τον μειώνουν

Διαβήτης: Ποια τρόφιμα αυξάνουν έως και 50% τον κίνδυνο – Ποια τον μειώνουν

Υπό το μικροσκόπιο των ερευνητών τέθηκαν για ακόμα μια φορά τα ζωικά προϊόντα, αυτή τη φορά σχετικά με το πώς επηρεάζουν την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Διαβάστε τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες

220916143716_giaourti
Νεότερη μελέτη, που εστιάζει σε διαφορετικές κατηγορίες ζωικών τροφίμων, επισημαίνει τους κινδύνους αλλά και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους αναφορικά με την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη. Ειδικότερα, η μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων λειτουργεί προστατευτικά, ενώ το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο.

Όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην Ετήσια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στη Στοκχόλμη της Σουηδίας (19-23 Σεπτεμβρίου 2022), τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και το γιαούρτι συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης