Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί – Η σωτήρια εξέταση

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί – Η σωτήρια εξέταση

Η πρόληψη του αιφνιδίου αρρυθμικού καρδιακού θανάτου είναι κομβικής σημασίας και υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί, όπως αποκαλύπτει νεότερη μελέτη

220712192455_heart
Η μαγνητική τομογραφία αναδεικνύεται σε σωτήρια «λέμβο» για τη ζωή των ενηλίκων με μη φυσιολογικό καρδισκό μεταβολισμό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JCI Insight, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες (ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό) και η συγκεκριμένη εξέταση μπορεί να προβλέψει έναν μελλοντικό αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.

«Θεωρούμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο μειωμένος καρδιακός μεταβολισμός σε ανθρώπους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή αρρυθμιών ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου» σημειώνει ο επικεφαλής της μελέτης Robert Weiss, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. «Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια εντελώς καινούρια προσέγγιση για τη θεραπεία ή την πρόληψη των σοβαρών αρρυθμιών, κάτι που δεν είναι σήμερα διαθέσιμο στην καρδιολογία».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης