Χρόνια φλεγμονή: Τα τρόφιμα που την καταπολεμούν – Ποια να αποφεύγετε

Χρόνια φλεγμονή: Τα τρόφιμα που την καταπολεμούν – Ποια να αποφεύγετε

Υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσουμε τη χρόνια φλεγμονή και ξεκινούν από το πιάτο μας. Εμπλουτίστε έξυπνα τη διατροφή σας με τροφές που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και φροντίστε να περιορίσετε όσες προάγουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες στον οργανισμό

210128183414_woman_fruit_juice
Η φλεγμονή είναι το σύνολο των τοπικών και συστηματικών μηχανισμών αποκατάστασης που ενεργοποιεί ο οργανισμός μετά από λοίμωξη ή τραυματισμό. Αυτή η φυσική αμυντική διαδικασία φέρνει αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρού. Καθώς το σώμα προσαρμόζει αυτήν την προστατευτική απόκριση, αναπτύσσονται τα συμπτώματα της φλεγμονής, όπως πρήξιμο, πόνος, αυξημένη θερμότητα και ερυθρότητα του δέρματος. Η φλεγμονή μπορεί να είναι οξεία (διάρκειας λίγων ημερών) ή χρόνια (μεγαλύτερης διάρκειας).

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να βλάψει σοβαρά το σώμα, αφού συμβάλλει στη συσσώρευση αθηρωματικών πλακών στα αγγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Παράλληλα, έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης