Long Covid: 5 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Long Covid: 5 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Εκτιμάται ότι ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία μετά την πανδημία είναι το σύνδρομο Long Covid - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ασθενών που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης μακράς Covid

fatigue
Τα εμμένοντα συμπτώματα, που εμφανίζει περίπου το 30% αυτών που νόσησαν απο κορωνοϊό, είναι λίγο πολύ αποκωδικοποιημένα: κόπωση, δύσπνοια, δυσκολία συγκέντρωσης και πολλά άλλα συγκαταλέγονται μέσα σε αυτά. Όμως, όπως επισημαίνει και η δρ. Ellen Thompson, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Έρευνας και Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College με άρθρο της στο The Conversation, η ακριβής φύση των συμπτωμάτων δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητή. Ούτε όμως έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί ακριβώς οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του φαινομένου, όμως υπάρχουν κάποιοι που επηρεάζουν περισσότερο.

Σε μια νέα μελέτη που συμμετείχε και η ίδια και δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, η ερευνητική ομάδα εξέτασε δεδομένα από δέκα μακροχρόνιες μελέτες με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα με 1,1 εκατομμύρια ανώνυμα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας από γενικά ιατρεία. Με βάση αυτά τα δεδομένα, διερευνήθηκε η συχνότητα του συνδρόμου long Covid ανάλογα με τα δημογραφικά και υγειονομικά χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία, το φύλο και οι υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης