Τρία βήματα για επιτυχημένη απώλεια βάρους μετά τον τοκετό

Τρία βήματα για επιτυχημένη απώλεια βάρους μετά τον τοκετό

Ποια είναι η διατροφική στρατηγική των «τεσσάρων R» που θα βοηθήσει το σώμα να ανακάμψει μετά τον τοκετό, προφυλάσσοντας παράλληλα την υγεία της νέας μητέρας; Αυτήν οπώς και άλλες σημαντικές συμβουλές μοιράζεται ο κ. Ευμένης Καραφυλλίδης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, και Επιστημονικός Σύμβουλος Διατροφής ΜΗΤΕΡΑ

220222210602_mother
Ο σχεδιασμός ενός κατάλληλου διατροφικού προγράμματος και ενός πλάνου ήπιας εκγύμνασης αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να χάσετε βάρος σωστά, μετά τον τοκετό.

Σκεφτείτε ότι χρειάστηκαν εννέα μήνες μέχρι να αγκαλιάσετε το μωρό σας και θα χρειαστούν αντίστοιχα κάποιοι μήνες για να επανέλθει το σώμα σας στην αρχική του κατάσταση ή ακόμη και σε καλύτερη. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ορθή καθοδήγηση και όλα θα γίνουν πριν το καταλάβετε.

Είναι καταστροφικό να στηρίζεστε σε χημικές δίαιτες, δίαιτες express κ.ο.κ., ακόμα και αν λανθασμένα το συνηθίζατε στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν περιθώρια πια για λάθη, παρά μόνο για επαρκή διατροφική εκπαίδευση και τακτικές απώλειας βάρους που θα στηρίζονται σε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Ακριβώς όπως υπάρχει ο κύκλος των τριών τριμήνων στην εγκυμοσύνη, το ίδιο συμβαίνει και με ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους μετά από αυτή. Υπάρχουν κάποια στάδια μέχρι την επίτευξη του τελικού σας στόχου, που είναι η μείωση του σωματικού σας βάρους και του λίπους που πήρατε κατά την εγκυμοσύνη. Ως εκ τούτου, το σχέδιο απώλειας βάρους, βασίζεται σε τρεις συνιστώσες που θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση γερών θεμελίων που θα σας συντροφεύουν για την υπόλοιπη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης