Τι κάνουν αυτοί οι 70ρηδες και έχουν πιο κοφτερό μυαλό

Τι κάνουν αυτοί οι 70ρηδες και έχουν πιο κοφτερό μυαλό

Έναν ακόμα λόγο για να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας - να διατηρήσουμε όμως ως τα βαθιά γεράματα - τη γυμναστική δίνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι αποκωδικοποίησαν έναν από τους μηχανισμούς προστασίας του εγκεφάλου από τη σωματική δραστηριότητα

220418175813_old_running
Φως σε έναν από τους μηχανισμούς που εξασφαλίζουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο τα προστατευτικά οφέλη της γυμναστικής ρίχνει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο Alzheimer’s & Dementia της Εταιρείας Νόσου του Αλτσχάιμερ. Οι ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης για τη θωράκιση των γνωστικών λειτουργιών έχει επισημανθεί από πλήθος ερευνών, όπως η νορβηγική μελέτη που δημοσιεύτηκε προ μηνών στο και έδειξε ότι οι 70ρηδες που ασκούνται σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις στην επίλυση γνωστικών προβλημάτων και έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν γνωστική εξασθένιση.

Για την πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν δείγματα μεταθανάτιων ιστών από έξι περιοχές του εγκεφάλων 400 υγιών ηλικιωμένων που είχαν συγκατατεθεί στη συμπερίληψή τους στην πειραματική διαδικασία. Η σωματική τους δραστηριότητα όσο ήταν εν ζωή εκτιμήθηκε με ειδικές συσκευές και συνεντεύξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης