Ευερέθιστο Έντερο: Ο σπόρος – υπερτρόφιμο με τη θεραπευτική δράση

Ευερέθιστο Έντερο: Ο σπόρος – υπερτρόφιμο με τη θεραπευτική δράση

Ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα του συνδόμου ευερέθιστου εντέρου υπόσχεται ένας σπόρος-υπερτρόφιμο που, μεταξύ άλλων, αποτελεί φύλακα της καρδιαγγειακή υγείας

220207164509_flaxseed_oil_linarosporos
Γαστρεντερικά συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια και κοιλιακός πόνος αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας ατόμων με το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Μολονότι πρόκειται για χρόνια λειτουργική διαταραχή που δεν θεραπεύεται, οι πάσχοντες μπορούν να πετύχουν μείωση των συμπτωμάτων και συντήρηση της ύφεσής τους μέσα από παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν φάρμακα, φροντίδα της ψυχικής υγείας και, κυρίως, «σωστή» διατροφή.

Η σωστή διατροφή, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, αποκλείει λιπαρά, προϊόντα καφεΐνης, ορισμένα γαλακτοκομικά, γλυκαντικές ουσίες και λαχανικά όπως λάχανο και φασόλια που συχνά πυροδοτούν τα συμπτώματα και προτάσσει τα μικρά γεύματα για αποφυγή κοιλιακών κραμπών και διάρροιας, στα οποία θα κυριαρχούν οι υδατάνθρακες και, για όσους βρίσκονται σε φάση δυσκοιλιότητας, οι φυτικές ίνες. Ιδίως για τους τελευταίους, ένα τρόφιμο-σύμμαχος που πρέπει να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους είναι ο λιναρόσπορος, χάρη στη μοναδική του ιδιότητα ως φυσικού καθαρτικού.

Για την ευεργετική του δράση έναντι της δυσκοιλιότητας ευθύνεται, πέραν των φυτικών ινών, μια άφθονη στο σπόρο υδατοδιαλυτή κολλώδης ουσία η οποία αυξάνει το περιεχόμενο του εντέρου και μαλακώνει τα κόπρανα χωρίς να ερεθίζει τα εντερικά τοιχώματα.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης