Καρκίνος: Τα ασφαλιστικά προγράμματα που ανακουφίζουν τους ογκολογικούς ασθενείς

Καρκίνος: Τα ασφαλιστικά προγράμματα που ανακουφίζουν τους ογκολογικούς ασθενείς

Τα άτομα με καρκίνο ταλαιπωρήθηκαν κατά πανδημία του νέου κορωνοϊού και ο ιδιωτικός τομέας υγείας αποτέλεσε συχνά σανίδα σωτηρίας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αντρέχουμε στους τρόπους που η ιδιωτική ασφάλιση καλύπτει τους ασθενείς

220203184643_woman_cancer_friend
Η πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου εκφράστηκε από την Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) πριν από 22 χρόνια, στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε και υιοθετήθηκε με την υπογραφή της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου. Η Χάρτα αποβλέπει στην προαγωγή της έρευνας και πρόληψης της νόσου, τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τη συμμετοχή της παγκόσμια κοινότητας ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω πρόοδος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στα κράτη-μέλη μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Περί τα 2,6 εκατομμύρια άτομα θα διαγνωστούν με τη νόσο κάθε χρόνο που θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια ζωές. Έπειτα, όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, περισσότεροι από τους μισούς θανάτους που συνδέονται με την εργασία στην ΕΕ σχετίζονται με την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες στο χώρο εργασίας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης