Όγκοι στους νεφρούς: Η ρομποτική δίνει τη λύση για την αφαίρεσή τους

Όγκοι στους νεφρούς: Η ρομποτική δίνει τη λύση για την αφαίρεσή τους

Τα τελευταία έτη, η Ρομποτική Μερική Νεφρεκτομή (ΡΜΝ) έχει επικρατήσει ως η μέθοδος εκλογής για την αφαίρεση επιλεγμένων, περιφερικών νεφρικών όγκων. Ο κ. Βασίλειος Πουλάκης, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος στο Metropolitan Ηοspital παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

190220214420_nefra1598
Τα τελευταία έτη, η Ρομποτική Μερική Νεφρεκτομή (ΡΜΝ) έχει επικρατήσει ως η μέθοδος εκλογής για την αφαίρεση επιλεγμένων, περιφερικών νεφρικών όγκων, <4 cm αλλά και >4 cm, όπου τεχνικά προσφέρονται για μερική αφαίρεση ή, αναγκαστικά σε όγκους οι οποίοι βρίσκονται σε μονήρη νεφρό προκειμένου ο ασθενής να μην οδηγηθεί σε νεφρεκτομή και αιμοκάθαρση.

Ωστόσο, ακόμη και με την προσθήκη του ρομποτικού συστήματος Da Vinci, η μερική νεφρεκτομή παραμένει μια δύσκολη τεχνικά επέμβαση για τον χειρουργό.

Πώς θα επιλέξει ο ασθενής;

Πολυάριθμες μελέτες κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) έχουν ως αντικείμενο τη συσχέτιση μεταξύ του βαθμού εμπειρίας του χειρουργού στη ΡΜΝ και του βαθμού εμπειρίας του νοσοκομειακού κέντρου σε σχέση με τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα, αλλά και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές.



Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης