Καρδιά: Το αγαπημένο τρόφιμο που την βάζει σε κίνδυνο – Ώρα να το μειώσουμε

Καρδιά: Το αγαπημένο τρόφιμο που την βάζει σε κίνδυνο – Ώρα να το μειώσουμε

Όχι και τόσο ευχάριστα νέα για τους κρεατοφάγους, μιας και μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να το ελαττώσετε;

210415172148_red-meat-1280x720
Στις έρευνες σχετικά με την κατανάλωση του κρέατος και τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να θέσει την υγεία μας έρχεται να προστεθεί και η έρευνα από την κλινική Cleveland, τα αποτελέσματα της οποίας συσχετίζουν το πώς μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Nature Microbiology και βασίζονται σε πάνω από μια δεκαετία έρευνας από τον επικεφαλής συγγραφέα δρ. Stanley Hazen, διευθυντή της Cleveland Clinic Center for Microbiome & Human Health.

Σε μια προηγούμενη σειρά μελετών, ο Δρ. Hazen διαπίστωσε ότι ένα υποπροϊόν που σχηματίζεται όταν τα βακτήρια του εντέρου αφομοιώνουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που είναι άφθονα στο κόκκινο κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα, το TMAO (Ν-οξείδιο τριμεθυλαμίνης) – αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης