Λιπώδες ήπαρ: Ο 100% φυσικός τρόπος που το θωρακίζει – Όλοι μπορούν να το κάνουν

Λιπώδες ήπαρ: Ο 100% φυσικός τρόπος που το θωρακίζει – Όλοι μπορούν να το κάνουν

Μια δραστηριότητα- φυσικό φάρμακο για αρκετές παθήσεις φαίνεται πως δρα αποτρεπτικά στην εμφάνιση ακόμα μιας σοβαρής νόσου που επηρεάζει έναν στους τέσσερις παγκοσμίως

211220205350_fitness
Η άσκηση δε συμβάλλει μόνο στην ψυχική ισορροπία και την υγεία της καρδιάς, αλλά και αποτρέπει την ανάπτυξη του λιπώδους ήπατος σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Διαβήτη (DZD) σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Helmholtz Munich και Tübingen αναδεικνύει σε μοριακό επίπεδο τις ιδιαίτερες προσαρμογές, συγκεκριμένα των μιτοχονδρίων του ήπατος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας μαζί με άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής συστήνεται άλλωστε για την πρόληψη και τη θεραπεία της μη αλκοολικής ηπατικής νόσου, μια πάθηση που συσχετίζεται με την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, με αυξημένο κίνδυνο κίρρωσης του ήπατος και εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και θνησιμότητας. Οι ερευνητές όμως της παρούσας έρευνας εστίασαν στο βαθμό που η συστηματική άσκηση αλλάζει την προσαρμογή του ήπατος στην αυξημένη πρόσληψη ενέργειας και ποιος είναι ο ρόλος των σκελετικών μυών σε αυτή τη διαδικασία.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης