Άνοια: Τρεις παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για τους 65ρηδες

Άνοια: Τρεις παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για τους 65ρηδες

Τους παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης και άνοιας για τους άνω των 65 ετών παρουσιάζει νέα επιστημονική μελέτη

211216213230_Untitled-1-1280x720
Μπροστά στον κίνδυνο διάγνωσης με ήπια γνωστική εξασθένηση βρίσκονται περίπου 2 στους 10 ανθρώπους άνω των 65 ετών σύμφωνα με μελέτη. Αυτό προκύπτει εν μέρει εξαιτίας των ίδιων εγκεφαλικών μεταβολών που παρατηρούνται και στην περίπτωση της άνοιας. Παρόλο που η ήπια γνωστική εξασθένηση δεν διαταράσσει σημαντικά τον τρόπο ζωής, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία στο 5-10% των περιπτώσεων θα εκδηλωθεί άνοια.

Όπως τονίζει σε άρθρο του στο The Conversation ο Mark Dallas, αναπληρωτής καθηγητής Κυτταρικής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας «πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Columbia ξεχώρισε αρκετούς παράγοντες που καθορίζουν αν κάποιος άνθρωπος είναι λιγότερο ή περισσότερο πιθανό να αναπτύξει ήπια γνωστική εξασθένηση». «Αυτά τα ευρήματα», λέει ο ίδιος, «μας δίνουν ένα στοιχείο για το ποιοι τελικά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άνοια».



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης