Δυο τύποι που διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα – Τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους

Δυο τύποι που διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα – Τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους

Αυτοί οι δύο τύποι ανθρώπων έχουν διαφορετικές συνήθειες, ξυπνούν άλλη ώρα τα πρωινά, αποδίδουν καλύτερα σε διαφορετικές ώρες, έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και όπως φαίνεται έχουν και διαφορετικό μικροβίωμα - Τι αποκαλύπτει η έρευνα

211122193519_wake-up-1280x720
Κάποιοι άνθρωποι είναι πρωινοί τύποι, ενώ άλλοι λειτουργούν καλύτερα το βράδυ. Οι πρώτοι τείνουν να ξυπνούν νωρίς και να είναι γενικά πιο «ετοιμοπόλεμοι» το πρωί, ενώ οι δεύτεροι βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση τις απογευματινές ώρες, κοιμούνται μέχρι πιο αργά το πρωί και προτιμούν να κάνουν τις δραστηριότητές τους αργότερα μέσα στην ημέρα. Όσο κι αν φαίνεται «αθώα», όμως, αυτή η προτίμηση έχει σημαντική επίπτωση στο μοτίβο του ύπνου, τη φυσιολογία, την υγεία και την ψυχολογία.

Μια νέα μελέτη με επικεφαλής τους καθηγητές Tamar Shochat και Eran Tauber από το Πανεπιστήμιο της Haifa αποκαλύπτει ότι ορισμένα εντερικά βακτήρια διαφέρουν μεταξύ αυτών των δύο τύπων ανθρώπων. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο The FASEB Journal.

«Είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν κάποιες γενετικές διαφορές ανάμεσα στους πρωινούς και τους βραδινούς τύπους, αλλά η έρευνα που διενεργήσαμε στο εργαστήριό μας με τις φρουτόμυγες μας ενέπνευσε να εξετάσουμε την επίδραση των εντερικών βακτηρίων στον ανθρώπινο χρονότυπο», ανέφερε ο Δρ. Tauber.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης