Ο αντιοξειδωτικός χυμός που ρίχνει χοληστερόλη και πίεση – Ένα φλιτζανάκι κάνει θαύματα

Ο αντιοξειδωτικός χυμός που ρίχνει χοληστερόλη και πίεση – Ένα φλιτζανάκι κάνει θαύματα

Το ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως είναι οι πολυφαινόλες και σχετίζεται με την καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, καθώς και με πολλά ακόμη οφέλη υγείας

211124142730_rodi1
Το ρόδι είναι ένα φρούτο που αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε, μεταλλικών στοιχείων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ενώ είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το ρόδι επίσης αποτελεί πλούσια πηγή φυλλικού οξέος. Έχει λοιπόν υψηλή διατροφική αξία και για αυτό και το αποκαλούν «κόκκινο χρυσό».

Αυξημένη κατανάλωση χυμού ροδιού, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, περιορίζει την οξείδωση της LDL και την αρτηριοσκλήρυνση, ενώ έχει παράλληλα αντϊική και μυκοτοκτόνο δράση.

Η υψηλή συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο χυμό και στο φρούτο του ροδιού προσφέρει θωράκιση ενάντια στη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, μελέτες σε πειραματόζωα αλλά και ανθρώπους, έχουν δείξει ευεργετική δράση στον καλύτερο μεταβολισμό της χοληστερόλης (μέσα από τη μειωμένη οξείδωση της), στη μείωση της LDL («κακής») χοληστερόλης, και κατ’ επέκταση στη μείωση της αθηρωμάτωσης των αγγείων, του εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης