Αν βγω στο κρύο θα κρυολογήσω; Οι ειδικοί λύνουν 6 απορίες για το κρυολόγημα

Αν βγω στο κρύο θα κρυολογήσω; Οι ειδικοί λύνουν 6 απορίες για το κρυολόγημα

Η κοτόσουπα και το σκόρδο βοηθούν στο κρυολόγημα; Θα κρυολογήσουμε αν βγούμε στο κρύο; Δύο επιστήμονες απαντούν σε έξι διαδεδομένες απόψεις για το κοινό κρυολόγημα και παραθέτουν τα διαθέσιμα στοιχεία

211021210638_common-cold-1280x720
Καθώς σταδιακά επιστρέφουμε στα επίπεδα κοινωνικών επαφών προ lockdown, τα κρυολογήματα αρχίζουν να γίνονται συχνότερα. Προσπαθώντας, λοιπόν, να αποφύγουμε ακόμα μια λοίμωξη που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας φέτος τον χειμώνα, είναι πιθανό να καταφύγουμε σε λύσεις που μπορούν πράγματι να μάς βοηθήσουν, αλλά και σε άλλες που μπορεί να είναι και επικίνδυνες.

Οι Δρ. Duane Mellor από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aston και Δρ. James Brown, αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας και Βιοϊατρικών Επιστημών στο ίδιο Πανεπιστήμιο απαντούν σε σχετική δημοσίευση στο The Conversation στις διάφορες θεωρίες.

1. Μπορώ να κρυολογήσω αν κρυώσω;
Το κρυολόγημα είναι πιο συχνό τον χειμώνα και, όπως και άλλες λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού, προκαλείται συνήθως από έναν ιό. Εν μέρει, η θεωρία ότι αν κάποιος κρυώσει μπορεί και να αρρωστήσει από κρυολόγημα είναι αληθής, καθώς με την αλλαγή της θερμοκρασίας αλλάζει η δομή του λάρυγγα και της τραχείας, διευκολύνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους ιούς να εισβάλλουν στα κύτταρα. Ωστόσο, ο βασικός λόγος του κοινού κρυολογήματος τον χειμώνα είναι ότι περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και σε πιο κοντινή απόσταση με τους άλλους ανθρώπους, δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για τη μετάδοση των ιών.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης