Τα αποτελεσματικά αγχολυτικά που μειώνουν το στρες της πανδημίας

Τα αποτελεσματικά αγχολυτικά που μειώνουν το στρες της πανδημίας

Στον καταιγισμό πληροφοριών και μηνυμάτων που λαμβάνουμε καθημερινά και αφορούν την πανδημία, κάποια μπορούν να μας ανακουφίσουν από το άγχος και να μας τονώσουν το ηθικό κόντρα στην πρωτοφανή κατάσταση

211018212351_covid_mask_woman_cellphone
Αρκούν μερικές αστείες εικόνες σχετικές με την COVID-19 για να περάσουμε με λιγότερο άγχος τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας; Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, η απάντηση «ναι». Ειδικότερα, μόλις τρία τέτοια memes αρκούν για να βιώσουμε λιγότερο στρες και, στον αντίποδα, να νιώσουμε πιο ευδιάθετοι και ικανοί να εντεπεξέλθουμε στη συνύπαρξη με τον νέο κορωνοϊό.

Η πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Psychology of Popular Media, αναδεικνύει την αγχολυτική ιδιότητα που μπορεί να έχουν τα social media στη διαχείριση γεγονότων τέτοιων διαστάσεων, όταν φυσικά δεν οδηγούν στα (ανεπιθύμητα) αντίστροφα αποτελέσματα. Όπως επεσήμανε η επικεφαλής ερευνήτρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Δρ Jessica Gall Myrick, όχι μόνο αναδεικνύεται η ωφέλιμη πλευρά τους κόντα στις επίσημες οδηγίες για περιορισμό της επαφής με ειδήσεις περί τον κορωνοϊό, αλλά τονίζεται η σημασία της διαχείρισης του περιεχομένου που επιλέγουμε να καταναλώσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης