Αυξημένα τριγλυκερίδια: Για ποιο σοβαρό σύνδρομο αποτελούν σήμα κινδύνου

Αυξημένα τριγλυκερίδια: Για ποιο σοβαρό σύνδρομο αποτελούν σήμα κινδύνου

Τα υψηλά τριγλυκερίδια φαίνεται πως συσχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο υπνικής άπνοιας ακόμη και σε άνδρες χωρίς πρόβλημα βάρους σύμφωνα με νέα έρευνα

201126000401_190604140754_blood_test
Ένα συσχετισμό ανάμεσα στα τριγλυκερίδια και το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο εντόπισε το Κέντρο Έρευνας Freemason για την Ανδρική Υγεία και Ευεξία (FCMHW) που ανήκει στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Νότιας Αυστραλίας.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Gary Wittert, καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι συμμετέχοντες με πιο βαριά μορφή υπνικής άπνοιας και μειωμένη οξυγόνωση αίματος ήταν πιο πιθανό να έχουν και υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Wittert η αποφρακτική υπνική άπνοια αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιαγγειακών παθήσεων και κατάθλιψης.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνδρομο υπνικής άπνοιας χαρακτηρίζεται από διακοπές της αναπνοής λίγων δευτερολέπτων στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να παρουσιαστεί και σε άτομα χωρίς αυξημένο σωματικό βάρος.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης