Διάσειση: Η μη φαρμακευτική θεραπεία που μειώνει στο μισό τον χρόνο ανάρρωσης

Διάσειση: Η μη φαρμακευτική θεραπεία που μειώνει στο μισό τον χρόνο ανάρρωσης

Μια μη φαρμακευτική παρέμβαση αποδεικνύεται ως το καλύτερο φυσικό αναλγητικό για την αντιμετώπιση της διάσεισης μετά από τραυματισμό σε κάποιο άθλημα των εφήβων σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα

211001125615_fivoi
Η αεροβική γυμναστική, σύμφωνα και με πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία δημοσιευμένα στο The Lancet Child & Adolescent Health, φαίνεται πως είναι το καλύτερο μέσο αποκατάστασης για τους έφηβους που έχουν υποστεί διάσειση μετά από τραυματισμό σε κάποιο άθλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης μειώνει το χρόνο ανάρρωσης εντός 10 ημερών από τη στιγμή του τραυματισμού τους.

Οι έφηβοι πολλές φορές υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους όταν αθλούνται με αποτέλεσμα να τραυματίζονται αρκετά συχνά. Η διάσειση είναι ο πιο συχνός τραυματισμός των εφήβων και ο χρόνος αποκατάστασης είναι και ο μεγαλύτερος σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστήμιου του Buffalo είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι, όχι μόνο η σωματική ξεκούραση δε βοηθά στην αποκατάσταση της διάσεισης, αλλά με την αερόβια άσκηση δεν επιδεινώνονται τα συμπτώματα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης επίμονων συμπτωμάτων μετά τη διάσειση εώς και 48%.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης