Καρδιά: Πότε θα μας προδώσει – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 26 Σεπτεμβρίου, ο κ. Στέφανος Γρ. Φούσας MD, FESC, FACC, επ. καθηγητής Καρδιολογίας και συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General και τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μιλά στο ygeiamou.gr για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την ανισότητα στην πρόληψη και θεραπεία, τη συμβολή της τεχνολογίας και, κυρίως, πώς οι καρδιοπαθείς θα αισθανθούν ξανά ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου

210922164248_heart
Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 18 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα προδοθούν από την καρδιά τους ή, για την ακρίβεια, θα την έχουν προδώσει εκείνοι μέσα από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής τους. Κάπνισμα, παχυσαρκία, υπέρταση και σακχαρώδης διαβήτης ως αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών όπως η διατροφή δυτικού τύπου και η καθιστική ζωή, προετοιμάζουν το έδαφος για καρδιαγγειακά νοσήματα, την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως.

«Τα καρδιαγγειακά περιστατικά συμβαίνουν σε εκείνους που δεν προσέχουν», επισημαίνει ο καρδιολόγος κ. Στέφανος Γρ. Φούσας MD, FESC, FACC, συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, και εξηγεί πως η συνύπαρξη δύο, τριών ή τεσσάρων παραγόντων κινδύνου, αυξάνει τις πιθανότητες ανεπιθύμητων συμβάντων από το 2 σε 4, 9 και 18% αντίστοιχα. Πλέον επικίνδυνοι συνδυασμοί, το κάπνισμα με την υπέρταση ή τον σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης