Τα αντιοξειδωτικά λαχανικά που καταπολεμούν την αναιμία και προστατεύουν μνήμη και όραση

Τα αντιοξειδωτικά λαχανικά που καταπολεμούν την αναιμία και προστατεύουν μνήμη και όραση

Κάποιοι τις αποφεύγουν λόγω προβλημάτων πέψης. Ωστόσο, αν δεν συντρέχουν τέτοιοι σοβαροί λόγοι, δεν πρέπει να απουσιάζουν από το διατροφικό σας πρόγραμμα οι πιπεριές, ο θρεπτικός πλούτος των οποίων θωρακίζει πολλαπλά την υγεία

210809212813_pepper_piperia
Σε σαλάτες ή μαγειρευτά φαγητά, οι πιπεριές είναι παραπάνω από ένα λαχανικό με δυνατή γεύση και άρωμα, χάρη στις σημαντικές ευεργετικές τους ιδιότητες που επιβάλλουν να τις εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας. Ακόμη και τα έντονα χρώματά τους δεν είναι τυχαία αλλά διακριτικά της διαφορετικής διατροφικής τους αξίας, με τις κόκκινες επί παραδείγματι να παρέχουν περισσότερο κάλιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, τις άγουρες πράσινες όμως να περιέχουν περισσότερες πολυφαινόλες. Οι πιπεριές επιπλέον, είναι ένα από τα δέκα τρόφιμα με περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

Διαβάστε λοιπόν πέντε δυνητικά οφέλη από την κατανάλωσή τους και λάβετε υπ’ όψιν ότι το μαγείρεμα μειώνει τη θρεπτική τους αξία, έκπτωση που προκαλείται και κατά την παρασκευή ενός απλού φυσικού χυμού, για τον οποίο ωστόσο μπορείτε να δείτε εδώ ποια μέθοδος ελαχιστοποιεί την απώλεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης