Κορωνοϊός -Mix and match: Πόσο ασφαλής και αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός εμβολίων

Κορωνοϊός -Mix and match: Πόσο ασφαλής και αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός εμβολίων

Τα μοιραία για κάποιους εμβολιασθέντες με AstraZeneca θρομβοεμβολικά επεισόδια οδήγησαν στην αναζήτηση λύσης μέσα από τον συνδυασμό του εμβολίου με σκευάσματα τεχνολογίας mRNA. Αν και τα διαθέσιμα στοιχεία κλινικών δοκιμών είναι περιορισμένα, οι επιστήμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προχωρούν σε μια εκτίμηση του τι πρέπει να αναμένεται από τη μέθοδο mix and match

210617211317_emvolia_covid
Τον συνδυασμό εμβολίων διαφορετικής τεχνολογίας κατά της COVID-19 (mix and match) συστήνουν οι επίσημες αρχές πολλών χωρών σε πολίτες που ξεκίνησαν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca, έπειτα από τη σύνδεση του βρετανοσουηδικού σκευάσματος με το σπάνιο σύνδρομο συνδυασμού θρόμβωσης-θρομβοπενίας.

Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία είναι κάποιες από τις χώρες που προχώρησαν σε συστάσεις η δεύτερη δόση να πραγματοποιηθεί με τα εμβόλια mRNA των Pfizer/BioNTech ή Moderna.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Τμήματος Ανοσοποίησης και Εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (ΠΟΥ), Δρ Kate O’Brien, όλα τα εμβόλια κατά της COVID-19 έχουν σχεδιαστεί ώστε να προκαλούν την παραγωγή αντισωμάτων κατά του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, απλώς με διαφορετικούς μηχανισμούς. Θα μπορούσαν όμως αυτοί οι μηχανισμοί να αποδώσουν μετά τον συνδυασμό τους; «Με βάση τις βασικές αρχές της λειτουργίας των εμβολίων, πιστεύουμε ότι η μέθοδος mix and match θα πετύχει», αναφέρει σχετικά.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης