Κορωνοϊός: Έτσι θα κάνουμε διακοπές χωρίς να κολλήσουμε

Κορωνοϊός: Έτσι θα κάνουμε διακοπές χωρίς να κολλήσουμε

Τους θερινούς μήνες η ζωή μας θα συνεχίσει να απέχει από την κανονικότητα, ωστόσο θα έχουν γίνει πολλά βήματα προς ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να ξέρουμε πώς θα περιορίσουμε τον κίνδυνο να μολυνθούμε από τον κορωνοϊό και στις διακοπές

210531155118_summer1
Ενας δύσκολος χειμώνας και μια εξίσου ζορισμένη άνοιξη φτάνουν στο τέλος τους. Οσο κι αν ο Αύγουστος, ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών για τους Ελληνες, είναι μακριά, φέτος όλοι έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε σχέδια για καλοκαιρινές στιγμές ανάπαυλας και ξεγνοιασιάς. Ομως, η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τερματιστεί. Πώς θα απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς τον φόβο να νοσήσουμε από COVID-19;

Ο SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19, από την εμπειρία και του περασμένου καλοκαιριού, δεν συμπεριφέρεται όπως ο ιός του κοινού κρυολογήματος και οι ιοί της γρίπης που παρουσιάζουν χαμηλή μολυσματικότητα το καλοκαίρι. Παραμένει παρών και μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο.
«Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τη θερινή περίοδο μπορούν να μειώσουν τον χρόνο που επιβιώνει ο SARS-CoV-2 στο περιβάλλον και η εξάπλωσή του να περιοριστεί σημαντικά όταν λαμβάνονται τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», εξηγεί ο Γεώργιος B. Μαρίνος, Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής-Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, υπάρχουν και κάποια άλλα κρυφά όπλα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο να μολυνθούμε από τον κορωνοϊό τους θερινούς μήνες.



Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης