Ξενύχτι: Αρκεί ένας καφές για να κρατήσουμε τα μάτια ανοιχτά;

Ξενύχτι: Αρκεί ένας καφές για να κρατήσουμε τα μάτια ανοιχτά;

Μάταια εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον πρωινό καφέ, πιστεύοντας ότι θα μας «ξυπνήσει» και θα αυξήσει τη λειτουργικότητά μας έπειτα από ένα μεγάλο ξενύχτι. Δυστυχώς, προσθέτουν οι επιστήμονες, η καφεΐνη δεν θα αποτρέψει ούτε πιθανούς σημαντικούς κινδύνους από την πνευματική εξάντληση της αϋπνίας. Δείτε γιατί

210526211233_woman_coffee_sleepy
Τελικά ισχύει ότι χωρίς καφέ δεν ανοίγει το μάτι; Η απάντηση μάλλον θα απογοητεύσει καθώς, σύμφωνα με ερευνητές από το εργαστήριο Ύπνου και Μάθησης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο καφές μπορεί να μας κρατά ξύπνιους αλλά όχι σε εγρήγορση και ελάχιστα συμβάλλει στην ανάκτηση της καλής γνωστικής μας λειτουργικότητας μετά από μια νύχτα με λιγοστό ύπνο.

Στην έρευνα με επικεφαλής την Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, Kimberly Fenn, συμμετείχαν περισσότεροι από 275 συμμετέχοντες στους οποίους ζητήθηκε να διεκπεραιώσουν μια απλή εργασία συγκέντρωσης προσοχής και μια πιο απαιτητική δοκιμασία κατά την οποία έπρεπε συγκεκριμένες εργασίες να πραγματοποιηθούν με καθορισμένη σειρά χωρίς να επαναληφθεί ή παραληφθεί κάποιο βήμα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης