Κορωνοϊός: Η συνήθεια που μας προστατεύει από τις επιπλοκές της Covid-19

Κορωνοϊός: Η συνήθεια που μας προστατεύει από τις επιπλοκές της Covid-19

Η συστηματική άσκηση προσφέρει ευεξία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μας προφυλάσσει από τις σοβαρές επιπλοκές του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με στοιχεία βρετανικής μελέτης

190424161121_fit_couple
Η συστηματική άσκηση δε ρυθμίζει μόνο το βάρος και μας θωρακίζει από καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά είναι και μια μέθοδος πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό. Αυτό αναδεικνύουν τα στοιχεία έρευνας του Τμήματος Ιατρικής του Dalla Lana School του Πανεπιστημίου του Τορόντο σύμφωνα με τα οποία εάν βελτιώσουμε την καρδιοαναπνευστική μας ικανότητα, μπορούμε αποτελεσματικά όχι μόνο να προστατευτούμε από τον ιό SARS-COV-2 που προκαλεί τον κορωνοϊό αλλά και να μειώσουμε τον κίνδυνο θανάτου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο PLOS One.

Μεγάλη σημασία έχει φυσικά η συχνότητα της άσκησης: «Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα είναι ότι ο οποιοσδήποτε που βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας είναι περισσότερο προστατευμένος» αναφέρει σχετικά η Rebecca Christensen, μεταδιδακτορική φοιτήτρια και επικεφαλής της έρευνας ενώ συμπληρώνει ότι «Εάν για παράδειγμα τρέχετε μια φορά στο τόσο, δε θα έχετε επαρκή προτασία, αν όμως το τρέξιμο είναι μέσα στη ρουτίνα σας, τότε είστε εξασφαλισμένοι».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης