Προπόνηση: Το χρώμα που βελτιώνει τις επιδόσεις – Δεν φαντάζεστε ποιο είναι

Προπόνηση: Το χρώμα που βελτιώνει τις επιδόσεις – Δεν φαντάζεστε ποιο είναι

Ενεργειακά ποτά συγκεκριμένου χρώματος μπορούν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο, προκαλώντας αισθήματα ευεξίας και κατ' επέκταση καλύτερες αθλητικές επιδόσεις. Διαβάστε τι αναφέρει η πρωτοποριακή έρευνα

210512202911_fitness_drink
Δεν αφορά τις κάλτσες, τη φόρμα, την πετσέτα ή οτιδήποτε περιλαμβάνεται στον αθλητικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Μελέτης Διατροφοδραστικών Συστατικών του Πανεπιστημίου του Ουέστμινστερ, τα ενεργειακά ποτά με ροζ χρώμα μπορούν να δώσουν ώθηση στον αθλούμενο, χωρίς απαραιτήτως την πόση τους αλλά με την απλή χρήση τους για έκπλυση.

Τα πρωτότυπα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Frontiers in Nutrition εξηγεί ο Christopher Bergland, πρώην αθλητής υπεραντοχής που πλέον ασχολείται με την επιστημονική έρευνα.

Τα ποτά που ξεγελούν τον εγκέφαλο

Στο πλαίσιο των πειραμάτων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να τρέξουν για μισή ώρα σε διάδρομο γυμναστηρίου στον δικό τους ρυθμό και να αξιολογήσουν μέσω της κλίμακας υποκειμενικής αντίληψης της κόπωσης το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας να τρέξουν σε διαφορετικές φάσεις της 30λεπτης δοκιμής.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης