Κορωνοϊός – Πνεύμονες: Σε ποιο σημείο του σώματος εντοπίζεται ο εχθρός της αναπνευστικής λειτουργίας

Κορωνοϊός – Πνεύμονες: Σε ποιο σημείο του σώματος εντοπίζεται ο εχθρός της αναπνευστικής λειτουργίας

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ξεκάθαρους συσχετισμούς ανάμεσα στην παχυσαρκία και τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από COVID-19 – Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι το αυξημένο λίπος σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος αποτελεί καλύτερο προγνωστικό παράγοντα για τη σοβαρότητα των αποτελεσμάτων των ακτινογραφιών θώρακος σε ασθενείς με κορωνοϊό

190320153121_Lung-Doctor-XRAY-1280x720__1_
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι τόσο ο βαθμός σοβαρότητας των αποτελεσμάτων της ακτινογραφίας θώρακος (CXR) όσο και η παχυσαρκία είναι παράγοντες πρόβλεψης του κινδύνου για εισαγωγή σε νοσοκομείο με τη λοίμωξη COVID-19. Ωστόσο, η σχέση ανάμεσα στη γενική παχυσαρκία και το βαθμό σοβαρότητας των CXR δεν έχει διερευνηθεί πλήρως. Αυτή η αναδρομική μελέτη κοόρτης ανέλυσε τον συσχετισμό των διάφορων μεθόδων μέτρησης της παχυσαρκίας, μεταξύ των οποίων η περίμετρος μέσης και ο ΔΜΣ, και του βαθμού σοβαρότητας των CXR σε 216 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο βαθμός σοβαρότητας των CXR υπολογίζεται χωρίζοντας κάθε πνεύμονα σε τρεις ζώνες με τρεις βαθμούς το μέγιστο για καθεμιά, όπου το μηδέν αντιπροσωπεύει τη φυσιολογική πνευμονική απόδοση και το τρία τη χειρότερη δυνατή πνευμονική λειτουργία. Επομένως, η μέγιστη (και άρα χειρότερη) βαθμολογία της CXR είναι οι 18 βαθμοί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης