Κορωνοϊός: Για ποιους ασθενείς είναι τριπλάσιος ο κίνδυνος να χάσουν τη μάχη με τη νόσο

Κορωνοϊός: Για ποιους ασθενείς είναι τριπλάσιος ο κίνδυνος να χάσουν τη μάχη με τη νόσο

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος σοβαρής νόσου για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη προχωρημένου σταδίου που νοσούν με τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 . Δείτε τα στοιχεία νέας μετα-ανάλυσης

210427203710_diavitiscovid3232323
Μια νέα μετα-ανάλυση ερευνών που δημοσιεύτηκε στο Diabetologia συνδέει τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου από τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19. Οι ερευνητές μελέτησαν 22 έρευνες που αφορούσαν 17.687 ασθενείς. Πρόκειται για την πρώτη επισκόπηση και μετα-ανάλυση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά μελέτες παρατήρησης που διερευνούν φαινότυπους σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και νόσησαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού. Όσο η έρευνα θα βρίσκεται σε εξέλιξη, τα στοιχεία θα ανανεώνονται από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακύπτουν, οι άντρες με σακχαρώδη διαβήτη είχαν 28% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό σε σύγκριση με τις γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη. Επιπλέον, οι ασθενείς άνω των 65 ετών που είχαν σακχαρώδη διαβήτη διέτρεχαν εώς και τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τα νεότερα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Με κάθε αύξηση της ηλικίας κατά 5 χρόνια, ο κίνδυνος θανάτου λόγω επιπλοκών από κορωνοϊού για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αυξανόταν κατά 43%.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης