Τεστοστερόνη: Τα τρόφιμα που αυξάνουν κατά 30% τον κίνδυνο ανεπάρκειας – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Τεστοστερόνη: Τα τρόφιμα που αυξάνουν κατά 30% τον κίνδυνο ανεπάρκειας – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Επικίνδυνη για τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες αποδεικνύεται μια διατροφή πλούσια σε σάκχαρα, ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και πολυακόρεστα λιπαρά, την «καύσιμη ύλη» για την δημιουργία φλεγμονής στον οργανισμό

190716200740_anthropoi-1280x720
Fast food, αναψυκτικά και γλυκά ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα, ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και πολυακόρεστα λιπαρά που επιδεινώνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό, αυξάνουν έως και 30% τις πιθανότητες ανεπάρκειας τεστοστερόνης. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο The Journal of Urology της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας (AUA), ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για τους παχύσαρκους άνδρες.

Τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής τους γιατρούς Qiu Shi και Zhang Chichen από το Νοσοκομείο West China του Πανεπιστημίου Σιτσουάν στην Κίνα, μολονότι δεν παρουσιάζουν μια αιτιώδη σχέση, όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι, επιβεβαιώνουν παλαιότερες έρευνες που έχουν συσχετίσει τη διατροφή με υψηλό σκορ στους διατροφικούς δείκτες φλεγμονής με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και εφιστούν την προσοχή: η έλλειψη τεστοστερόνης μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, την ενεργητικότητα και τη συγκέντρωση, να οδηγήσει σε κατάθλιψη και χρόνιες παθήσεις όπως καρδιαγγειακή νόσος και παχυσαρκία.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης