Ασφαλιστική αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε – Η μεγάλη παγίδα

Ασφαλιστική αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε – Η μεγάλη παγίδα

Πότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσετε την αποζημίωση της ασφαλιστικής εταιρίας μετά από νοσηλεία και τι πρέπει να προσέξετε

200625123450_191129144709_insurance-2
Τον κίνδυνο να χάσουν την αποζημίωση που δικαιούνται από την ασφαλιστική τους εταιρία για μία νοσηλεία έχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι που παρέλειψαν – εκών άκων – λεπτομέρειες για το προηγούμενο ιατρικό ιστορικό τους.

Ειδικότερα, όπως παραδέχθηκαν ασφαλιστικοί σύμβουλοι σε πρόσφατη διαδικτυακή ημερίδα, κάποιες εταιρίες επιλέγουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου όχι στην έναρξη της ασφάλισης που θεωρείται – εν μέρει – θεμιτό, αλλά όταν είναι να καταβάλει την αποζημίωση. «Στην έναρξη είναι κατανοητό να ζητήσει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο ή το βιβλιάριο του ασφαλισμένου, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να κρίνει εάν θα δώσει το ‘πράσινο φως’ στην ασφάλιση ή ενδεχομένως θα χρειαστούν κάποιες αναμονές ή και επασφάλιστρο. Το να επεμβαίνει, όμως, όταν ο ασφαλισμένος την έχει περισσότερο ανάγκη, δηλαδή, στο στάδιο της αποζημίωσης αυτό είναι απαράδεκτο», ανέφεραν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ίδιοι δέχτηκαν τα… πυρά των ασφαλισμένων για τις κομμένες αποζημιώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης