Πόσες ώρες την ημέρα κάθεστε σε μια καρέκλα και τι σημαίνει αυτό για την καρδιά σας

Πόσες ώρες την ημέρα κάθεστε σε μια καρέκλα και τι σημαίνει αυτό για την καρδιά σας

Ένας συνδυασμός τακτικής φυσικής δραστηριότητας και σημαντικά μειωμένου χρόνου καθιστικής ζωής μπορεί να περιορίσει σημαντικά τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που περνούν πολλές ώρες της ημέρας του ξαπλωμένοι ή καθιστοί, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη

201124143449_woman-1280x720
Ακόμα και με τακτική φυσική δραστηριότητα, οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες (50-79 ετών) που περνούν πολλές ώρες καθιστές, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας τόσο σοβαρής ώστε να χρειαστούν νοσηλεία, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Circulation: Heart Failure.

«Για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας, χρειάζεται να προωθήσουμε τα συχνά διαλείμματα στην παρατεταμένη καθιστική συμπεριφορά, πλέον της προσπάθειας για αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας. Πολύ λίγες μελέτες έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τον χρόνο του καθισιού και τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και ακόμα λιγότερες εκείνες που επικεντρώνονται στις μεγαλύτερες γυναίκες, στις οποίες τόσο η καθιστική συμπεριφορά όσο και η καρδιακή ανεπάρκεια είναι αρκετά συχνές», αναφέρει σχετικά ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo, Δρ. Michael J. LaMonte.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης