Διαβήτης: Το ένοχο τρόφιμο που αυξάνει κατά 60% τον κίνδυνο

Διαβήτης: Το ένοχο τρόφιμο που αυξάνει κατά 60% τον κίνδυνο

Έως και 60% μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη για όσους καταναλώνουν ένα ή περισσότερα αυγά την ημέρα σύμφωνα με τα ευρήματα κινεζικής μελέτης που ξαναβάζει το νόστιμα αυγά στο στόχαστρο

201116120815_eggs-1280x720
Το πιο δημοφιλές συστατικό του πρωινού γεύματος ανά τον κόσμο είναι αναμφισβήτητα το αυγό. Ωστόσο, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας (UniSA) που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition δείχνει ότι η υπερβολική κατανάλωση αυγών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Διενεργηθείσα σε συνεργασία με το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Κίνας και το Πανεπιστήμιο του Κατάρ, η μακροχρόνια αυτή μελέτη (1991-2009) είναι η πρώτη που αξιολογεί την κατανάλωση αυγών σε ένα εκτενές δείγμα ενηλίκων της Κίνας, διαπιστώνοντας ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν τακτικά ένα ή περισσότερα αυγά ημερησίως (περίπου 50 γραμμάρια) διέτρεχαν αυξημένο κατά 60% κίνδυνο διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης