Πατήσατε τα 50; Αυτή η προπόνηση είναι μονόδρομος για σας

Πατήσατε τα 50; Αυτή η προπόνηση είναι μονόδρομος για σας

Mε τη συστηματική φυσική δραστηριότητα και τη βοήθεια ενός προπονητή τα οφέλη που θα αποκομίσει ένας άνθρωπος τρίτης ηλικίας είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς δεν θα μειωθεί η λειτουργικότητά του, ώστε να μπορεί να ζει αυτόνομα κάνοντας αρκετές δραστηριότητες

askisi3-1280x720
Πολλοί άνθρωποι που δεν ασχολούνται συστηματικά με τα σπορ, ή που δεν έχουν σχέση με τη φυσική αγωγή, πιστεύουν ότι για τους ενήλικες η μετάβαση στην Τρίτη ηλικία συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας, της δύναμης, της ενέργειας και της καλής φυσικής κατάστασης και συνδέεται παράλληλα με κακή ποιότητα ζωής. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα έτσι. Η αδυναμία και η υποβάθμιση της φυσικής κατάστασης, όπως για παράδειγμα η δυσκολία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις περπατώντας, να ανεβαίνουν σκάλες ή να μεταφέρουν τρόφιμα, να τρέχουν, οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Μάλιστα σε πολλές τελευταίες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι με την άσκηση και την ενδυνάμωση μυών όπως του τετρακέφαλου για παράδειγμα λύνονται σοβαρά προβλήματα οστεοαρθρίτιδας σε γόνατα.

Η προπόνηση δύναμης πλέον είναι μονόδρομος για την αντιστροφή της απώλειας της μυϊκής δύναμης και δομής των μυών που σχετίζονται με την τρίτη ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης