Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τα πασίγνωστα χάπια που μειώνουν κατά 50% τη βαρύτητα της νόσου

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τα πασίγνωστα χάπια που μειώνουν κατά 50% τη βαρύτητα της νόσου

Μείωση της βαρύτητας της COVID-19, αλλά και ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών φαίνεται ότι επιτυγχάνεται με την προ της νοσηλείας λήψη αυτών των ευρέως χρησιμοποιούμενων φαρμάκων. Δείτε τα ευρήματα των επιστημόνων

190916134213_alzheimers_pills-1280x720
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για την COVID-19, οι ερευνητές εξετάζουν τώρα τις ιδιότητες ήδη χρησιμοποιούμενων φαρμάκων για να διερευνήσουν την ενδεχόμενη αποτελεσματικότητά τους στη μείωση της σοβαρότητας της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της California ανέφεραν πρόσφατα ότι οι στατίνες, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη μείωση της χοληστερόλης, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής λοίμωξης από την COVID-19, αλλά και ταχύτερη ανάρρωση. Μια δεύτερη έρευνα της επιστημονικής ομάδας αποκάλυψε στοιχεία που βοηθούν στην εξήγηση του ανωτέρου φαινομένου, τα οποία δείχνουν ότι η αφαίρεση της χοληστερόλης από τις κυτταρικές μεμβράνες αποτρέπει την είσοδο του κορωνοϊού στο κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης