Τι ώρα θα φάτε; Από την απάντησή σας εξαρτάται το βάρος σας

Τι ώρα θα φάτε; Από την απάντησή σας εξαρτάται το βάρος σας

Εσείς τι ώρα τρώτε το κυρίως γεύμα της ημέρας; Ξέρετε ότι η επιλογή της ώρας μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής θέτοντας σας σε κίνδυνο πρόσληψης περισσότερων θερμίδων αλλά και χειρότερης ποιότητας διατροφή; Δείτε ποια ώρα είναι η πιο επικίνδυνη για το βάρος σας

191217180231_roloi

Μελέτη που έγινε σε περίπου 1.200 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και παρουσιάστηκε στο ετήσιο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία (ECOICO 2020), υποδεικνύει μια σύνδεση ανάμεσα στη μεγαλύτερη αναλογία της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων ενός ατόμου κατά το απόγευμα -με απλά λόγια, το κυρίως γεύμα- και την υψηλότερη συνολική πρόσληψη ενέργειας, αλλά και τη χαμηλότερη ποιότητα διατροφής.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον σχετικά με το πώς το χρονικό διάστημα της ημέρας που καταναλώνεται το φαγητό μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό και άλλες σωματικές διαδικασίες. Το αίσθημα της πείνας ακολουθεί ένα ισχυρό καθημερινό και ρυθμικό μοτίβο, το οποίο συχνά είναι πιο έντονο αργά μέσα στην ημέρα. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο το είδος όσο και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης