Οκτώ πράγματα που θα μάθουμε όταν σταματήσουμε να φωνάζουμε στα παιδιά μας

Οκτώ πράγματα που θα μάθουμε όταν σταματήσουμε να φωνάζουμε στα παιδιά μας

Πριν φωνάξετε ξανά στο παιδί σας σκεφτείτε ότι εκτός του ότι απευθύνεστε σε μία ύπαρξη που αδυνατεί να σας αντιμετωπίσει, την ίδια στιγμή, προετοιμάζετε τον «νευρικό και αγενή» άνδρα ή γυναίκα του αύριο

mama-paidi2-e1545392301671
Οι υστερικές φωνές και τα ουρλιαχτά είναι για ένα παιδί το ίδιο καταστροφικά με το ξύλο…Αυτό υποστηρίζει η οικογενειακή σύμβουλος και ιδρύτρια του συμβουλευτικού site για γονείς Positive Parenting Solution Amy McCready, στο άρθρο της με τίτλο Shouting Is the New Spanking (Οι φωνές είναι το Νέο Ξύλο) που δημοσιεύθηκε στους New York Times.

Για τους περισσότερους γονείς σήμερα είναι αυτονόητο ότι το ξύλο, ως παιδαγωγική μέθοδος, ανήκει στο παρελθόν. Σύμφωνα με την Δρ. Μακ Κρίντι, οι σημερινοί γονείς ταλαιπωρημένοι και με τα ενοχικά τους σύνδρομα γιγαντωμένα μέσα τους, επιβάλλονται ωστόσο στα παιδιά τους καταφεύγοντας στις φωνές. Αποτέλεσμα; Το μόνο που πετυχαίνουν με την υψωμένη φωνή είναι να εθίζουν τα παιδιά σε τέτοιου τύπου αντιδράσεις και συμπεριφορές. Αν μάλιστα οι φωνές συνοδεύονται από οργή, προσβολές ή ακόμη και σαρκασμό, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν στο παιδί αισθήματα απόρριψης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης