Παγωτό: Πόσο μπορούμε να τρώμε και ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

Για ορισμένους ανθρώπους η επιλογή του παγωτού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να ενθαρρύνεται και για άλλους συστήνεται η κατανάλωσή του με μέτρο - Ποιοι λόγοι συνηγορούν στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση αντίστοιχα;

Με την αύξηση της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί καταφεύγουμε σε διάφορες λύσεις προκειμένου να δροσιστούμε. Μία από αυτές είναι αδιαμφισβήτητα το παγωτό. Ας δούμε τους λόγους που η επιλογή του μπορεί να ενθαρρύνεται και άλλους που συνηγορούν στην κατανάλωσή του με μέτρο.

Το παγωτό παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα, αρωματικές ύλες, χρωστικές κ.λπ. Επίσης, μπορεί να περιέχει και άλλα υλικά, ανάλογα με τη γεύση, όπως σοκολάτα, ξηροί καρποί, φρούτα, μπισκότα και άλλα πολλά. Η λίστα αυτή δεν τελειώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr