Κορωνοϊός: Τι ρόλο παίζει αυτή η ορμόνη στη θεραπεία ανδρών ασθενών

Κορωνοϊός: Τι ρόλο παίζει αυτή η ορμόνη στη θεραπεία ανδρών ασθενών

Πολλά φάρμακα δοκιμάζονται για την καταπολέμηση του COVID-19, ο οποίος έχει πλήξει περισσότερο τους άνδρες ασθενείς και ποσοτικά και ποιοτικά. Τώρα ερευνητές αναφέρουν ότι το μπλοκάρισμα της τεστοστερόνης ενδέχεται να βοηθά στην πρόληψη της μόλυνσης στους άνδρες

200508210902_shutterstock_144533276
Συγκεκριμένα, Ιταλοί με καρκίνο του προστάτη που ήταν σε θεραπεία στέρησης ανδρογόνων (ADT) ήταν λιγότερο πιθανό να μολυνθούν με COVID-19 και είχαν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα εφόσον είχαν μολυνθεί, διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Svizzera Italiana στη Μπελιντζόνα της Ελβετίας και προτείνουν αυτή τη θεραπεία σε άνδρες με σοβαρά συμπτώματα. Στο πλαίσιο της θεραπείας στέρησης ανδρογόνων, η ομάδα μπλόκαρε ένα ένζυμο, το TMPRSS2, το οποίο χρειάζεται ο COVID-19 για να μολύνει κύτταρα.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα για περισσότερους από 4.500 άνδρες στην περιοχή του Βένετο της Ιταλίας και διαπίστωσαν ότι ενώ οι άνδρες που είχαν καρκίνο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν, μόνο τέσσερις άνδρες που ήταν σε θεραπεία στέρησης ανδρογόνων (ADT) μολύνθηκαν και ουδείς πέθανε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης