Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 2.569 νεκροί την Τετάρτη - Ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 2.569 νεκροί την Τετάρτη - Ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Στους 30.800 συνολικά οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ - 20 πολιτείες υποψήφιες για το «σπάσιμο» του lockdown την 1η Μαΐου

corona_deaths
Ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε το υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες μετά τις θριαμβολογίες Τραμπ για... κορύφωση της κρίσης από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και την προαναγγελία ανακοινώσεων για το «άνοιγμα» της οικονομίας σε ορισμένες από τις 50 αμερικανικές Πολιτείες.

Την Τετάρτη, στη λίστα θανάτου των ΗΠΑ προστέθηκαν άλλοι 2.569 άνθρωποι, ξεπερνώντας τον απολογισμό της Τρίτης, ο οποίος είχε ήδη καταγραφεί ως παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων από την πανδημία covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο.

Από τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, στις 29 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ χρειάστηκαν 38 ημέρες για να φτάσουν τους 10.000 θανάτους και μόλις εννιά ημέρες για να ξεπεράσουν τους 30.000 θανάτους. Πλέον, με τους 2.371 ανθρώπους που κατέληξαν την Τετάρτη, οι ΗΠΑ αριθμούν 30.800 νεκρούς από την πανδημία.

Τα δε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, υπερβαίνουν τα 635.000, ενώ παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από δύο εκατ. άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε το άνοιγμα ορισμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν αντιματωπίζουν τόσο σοβαρό πρόβλημα εξάπλωσης της πανδημίας. Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 20 κυβερνήτες Πολιτειών, οι οποίοι έχουν δείξει πρόθυμοι να «σπάσουν» το lockdown και να επανεκκινήσουν τις οικονομίες, ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, από την 1η Μαΐου.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Οι Ιταλοί επιστρέφουν στα γήπεδα στις 27 Μαΐου

Μεταναστευτικό: Πέντε νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης

NASA: Επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν τη «δεύτερη Γη» σε απόσταση 300 ετών φωτός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης