Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Άλλοι 752 νεκροί - Κουόμο: Βρισκόμαστε ακόμη σε κίνδυνο

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Άλλοι 752 νεκροί - Κουόμο: Βρισκόμαστε ακόμη σε κίνδυνο

Πάνω από 25.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ - Κόντρα ανάμεσα σε Τραμπ και κυβερνήτες για την επανεκκίνηση της οικονομίας

new_york11
Ανησυχία εγείρει ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη, με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να τονίζει ότι οι ειδήσεις προκαλούν καθημερινά πόνο.

«Είμαστε ακόμα σε κίνδυνο. Το καλό είναι όμως ότι μπορούμε να επιπεδοποιήσουμε την καμπύλη, να ελέγξουμε την εξάπλωση», τόνισε ο Κουόμο τη στιγμή που έχει ξεσπάσει κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την επενεκκίνηση της οικονομίας. 

Ο Τραμπ διαμηνύει ότι εκείνος θα αποφασίσει πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία, ωστόσο ο Κουόμο δηλώνει ότι δεν είναι βασιλιάς ο Τραμπ για να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο. 

Η Νέα Υόρκη θρηνεί πλέον περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 από τις πιο πολλές χώρες του κόσμου, εξαιρουμένων μόνον της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλέιζιο, παραδέχθηκε ότι ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος, με δεδομένο το εύρος της πανδημίας.

Το χάσμα οφείλεται, εξήγησε, στο γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους που πεθαίνουν στα σπίτια τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των θυμάτων, παρότι το πιθανότερο είναι πως είχαν πράγματι μολυνθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Παρατείνεται η καραντίνα στο Βέλγιο έως και τις 3 Μαΐου

ΗΠΑ: Η Κίνα συνεχίζει να αποκρύπτει πληροφορίες

Δημοσκόπηση Marc: Στις 23,3 μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης