Κορωνοϊός - Τραμπ: Ξεπεράσαμε την κορύφωση, «ανοίγει» η οικονομία

Κορωνοϊός - Τραμπ: Ξεπεράσαμε την κορύφωση, «ανοίγει» η οικονομία

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, ένα 24ωρο μετά το ρεκόρ των 2.228 θανάτων σε μία ημέρα στις ΗΠΑ

coronavirus_trump
Αποφασισμένος να επανεκκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα την αμερικανική οικονομία εμφανίστηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης ο Ντόναλντ Τραμπ, προαναγγέλοντας συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, για το «άνοιγμα της οικονομίας».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ένα μόλις 24ωρο μετά το ρεκόρ των 2.228 θανάτων μέσα σε μία ημέρα από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ, έσπευσε να δηλώσει ότι «ξεπεράσαμε την κορύφωση» της κρίσης και ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου για την επανέναρξη της οικονομίας και προφανώς την άρση του lockdown που έχει τεθεί η χώρα, ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται, αλλά οι αριθμοί από κάθε γωνιά της χώρας, μας δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, στηριζόμενος στα στοιχεία που δείχνουν λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και άλλων περιοχών που έχουν πληγεί σε ικανό ποσοστό από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα νούμερα που παρουσίασε η αμερικανική προεδρία, προερχόμενα από το CDC, από τις 2 Απριλίου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται στις ΗΠΑ, ωστόσο τα νούμερα που παρουσιάστηκαν δεν μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα, καθώς πολλές υποθέσεις δεν δηλώνονται στο σύστημα Υγείας, ενώ ο αριθμός των νεκρών και των νοσηλευόμενων παραμένει υψηλός.

Στις ΗΠΑ έχουν καταλήξει από τον νέο κορωνοϊό σχεδόν 29.000 άνθρωποι, με τη Νέα Υόρκη να παραμένει το επίκεντρο της θανατηφόρας πανδημίας.

Μάλιστα, σε μία πρωτοφανή δήλωση για πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει ο Λευκός Οίκος, να κλείσει και τα δύο επιμελητήρια στο Κονγκρέσο, εκτός και αν το κάνουν οικοιοθελώς, καθώς τον εμποδίζουν, όπως δήλωσε, να λειτουργήσει όπως προβλέπεται.

«Είναι καταφανές ότι η επιθετική στρατηγική μας φέρνει αποτέλεσμα», είπε ο Aμερικανός πρόεδρος.

«Αυτή η ενθαρρυντική πρόοδος μας φέρνει σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να οριστικοποιήσουμε τις οδηγίες προς τις πολιτείες ώστε να ξανανοίξει η χώρα», συνέχισε και ανήγγειλε πως θα τις παρουσιάσει την Πέμπτη. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις εξελίξεις «πολύ συναρπαστικές».

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι πολύ μεγάλη μέρα, θα μιλήσουμε με τους κυβερνήτες, θα έχουμε πληροφορίες για το άνοιγμα σε κάποιες», είπε.

«Θα ανοίξουμε ξανά πολιτείες, κάποιες πολύ πιο σύντομα από ό,τι άλλες. Ορισμένες πολιτείες μάλιστα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην ομαλότητα πριν από την προθεσμία της 1ης Μαΐου», διαβεβαίωσε. «Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί, όλοι μας», έκρινε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Περού: Δεύτερη περίπτωση μωρού που γεννήθηκε με covid-19

Παναγιωτόπουλος: Ό,τι και να λέει ο Τσαβούσογλου, η απόπειρα παραβίασης των συνόρων έχει συμβεί

Τσίπρας: Μετά το Πάσχα η συζήτηση στη Βουλή για το «μαξιλάρι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης