Εισαγωγή όπλων με courier: Διακινούσαν ακόμα και με ΕΛΤΑ πολεμικά τουφέκια και υποπολυβόλα!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
opla-arrthro

Πώς στήθηκε και πώς λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αποσυναρμολογημένο οπλισμό από ΗΠΑ και Γερμανία - Αναιρέθηκε η απόφαση του Εφετείου από τον Αρειο Πάγο για να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές

Εγκληματική οργάνωση εισήγε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μέσω των ΕΛ.ΤΑ. και εταιρειών ταχυμεταφορών (courier) μεγάλες ποσότητες αποσυναρμολογημένων όπλων (Μ16, πιστόλια, υποπολυβόλα κ.λπ.). Δηλαδή τα έστελναν με δέματα κομμάτι-κομμάτι (κλείστρα, κάννες, κοντάκια, γεμιστήρες κ.λπ.) έτσι ώστε να περνούν απαρατήρητα. Αφού παραλάμβαναν τα δέματα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία όμως δεν είχαν καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση, απλώς τους χρησιμοποιούσαν, στη συνέχεια ακολουθούσε το στάδιο της συναρμολόγησης και πώλησής τους.

Η οργάνωση όμως δεν μπόρεσε να λειτουργήσει για μεγάλο διάστημα, καθώς το έμπειρο μάτι ενός τελωνειακού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχαίτισε τα σχέδια και τη δράση τους.

Τα μέλη της οργάνωσης από νεαρή ηλικία είχαν σημαντική παραβατική συμπεριφορά, καθώς ήταν χρήστες απαγορευμένων ουσιών, όπως ινδική κάνναβη, κοκαΐνη, χάπια κ.λπ. Μάλιστα μερικά από αυτά γνωρίζονταν από τα εφηβικά - μαθητικά χρόνια τους καθότι ήταν συμμαθητές.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε μια 38χρονη, η οποία από την εφηβική της ηλικία συνδέθηκε με μακροχρόνιο αισθηματικό δεσμό με τον δεύτερο πρωταγωνιστή της οργάνωσης, τον Α.Μ. Η 38χρονη ήταν πολύ συναισθηματικά δεμένη με τον άνδρα, παρότι αυτός στο μεσοδιάστημα (2007) είχε τελέσει πολιτικό γάμο στις Φιλιππίνες με υπήκοο Φιλιππίνων και είχε αποκτήσει έναν γιο που γεννήθηκε στην Αθήνα.

Η 38χρονη στην πάροδο των χρόνων ολοκλήρωσε τις σπουδές της και εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η ελληνική βιομηχανία όπλων ΠΥΡΚΑΛ, όπου εκεί απέκτησε διασυνδέσεις και επαφές με εταιρείες όπλων του εξωτερικού, αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων, εμπόρους όπλων, αλλά και πελάτες.

Το 2009 εκείνος επέστρεψε στην Ελλάδα και όχι μόνο συνέχισε τον αισθηματικό δεσμό του με την 38χρονη, αλλά ανακοίνωσαν τη σχέση τους στη μητέρα και τη θεία της. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι «θα έχουμε κοινή πορεία ζωής ως ζευγάρι» και ότι «θα διασπάσει τον έγγαμο βίο του με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του».

Ο Α.Μ. τον Σεπτέμβριο του 2009 άνοιξε με τον αδελφό του εταιρεία με αντικείμενο εργασιών την εμπορία χαλιών, ξύλινων επίπλων κ.λπ., αλλά την επιχειρηματική του δράση τη διέκοψε πολύ γρήγορα και έκλεισε την εταιρεία.

Ωστόσο, είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με χρέος της τάξης των 130.000 ευρώ, το οποίο δεν προερχόταν από την εταιρεία που είχε συστήσει, αλλά από τη διακίνηση ναρκωτικών και τοκογλυφία. Αποτέλεσμα της οικονομικής εκκρεμότητας ήταν να αρχίσουν οι εκβιασμοί και οι προειδοποιήσεις προς τη μητέρα και τη θεία της 38χρονης με απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής τους από άγνωστο άνδρα, ενώ, εντελώς τυχαία, ο σκύλος τους βρέθηκε νεκρός.

Κάτω από αυτό το εκφοβιστικό και ψυχαναγκαστικό κλίμα ο Α.Μ. έπεισε την 38χρονη να ασχοληθούν με το εμπόριο όπλων, με μοναδικό κίνητρο να ξεμπλέξει από την ιστορία των ναρκωτικών και της τοκογλυφίας και «να ζήσουμε μαζί φυσιολογικά». Ετσι, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της κοπέλας από τη βιομηχανία όπλων, ξεκίνησε η επιχείρηση της διακίνησης πολεμικού υλικού.
Τον Ιούνιο του 2011, ο Α.Μ. συνοδευόμενος από τη 38χρονη πήγαν στις Φιλιππίνες προκειμένου «να τακτοποιήσει τα θέματα λύσης του γάμου του με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του». Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εξαρθρώθηκε η οργάνωση και παραμένει φυγόδικος, καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αμερικανικές και γερμανικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα συνδρομής των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για παροχή στοιχείων των εμπλεκόμενων υπηκόων τους.

Μέσω των ΕΛ.ΤΑ. και των εταιρειών κούριερ διακινούσαν πολεμικά τουφέκια Μ16, πιστόλια Glock, υποπολυβόλα MP34 (Steyr/Solothurn), τα οποία προηγουμένως είχαν αποσυναρμολογήσει. Για κάθε δέμα δήλωναν αξία κάτω των 22 δολαρίων ώστε να μην υπόκειται σε δασμούς και να μην είναι υποχρεωτικός ο τελωνειακός έλεγχός τους.

Ετσι, τα δέματα στην εξωτερική πλευρά ανέγραφαν την ένδειξη «Tools» (εργαλεία), ενώ μέσα περιείχαν κάννες πιστολιού Beretta Px4 Storm 9 Para και τύπου Glock 26 Austria 9x19, κλείστρα πιστολιού τύπου Glock 9 mm και Glock 19 Austria 10 mm Auto, μηχανισμούς όπλισης Μ16, γεμιστήρες πιστολιών και υποπολυβόλων, κάννες και κοντάκια όπλων, λαβές πιστολιών, σκανδάλες κ.λπ.

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το ζευγάρι των πρωταγωνιστών καταδικάστηκε για κατ’ εξακολούθηση κατοχή, διακίνηση και μεταφορά διακεκριμένης περίπτωσης πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους προς διάπραξη κακουργημάτων.

Ωστόσο, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου προκειμένου να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση αφενός γιατί στερούνταν της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αφετέρου γιατί δεν προκύπτει αναμφίβολα ότι έλαβε υπόψη της το σύνολο των ενόρκων στο ακροατήριο καταθέσεων ή στηρίχθηκε μόνο στις καταθέσεις των συγκατηγορουμένων τους, κάτι που είναι αντίθετο στο άρθρο 211Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός - Δώρο Πάσχα: Οδηγίες για την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Κορωνοϊός - ΕΝΦΙΑ: Σχέδιο μείωσης κατά 25% φέτος σε εκείνους που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο

Κορωνοϊός: Τα 8 δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Εξαγνιστης

Εγώ μια φορά είχα παραγγείλει μια ρεπλικα και μου την κατάσχεσαν. Μα ρε καλέ μου ρε χρυσέ μου είναι ψεύτικο, αντίγραφο. Όχι μίστερ, κατάσχεται. κι αυτοί τα παίρναν κανονικά? Σίγουρα είναι μπλεγμένοι κι άλλοι από μέσα. Σκίστε τους

Δούλεμα

Μας δουλεύουν; Περνούσαν τα τελωνεία οι κάνες και τα υπόλοιπα σαν καλτσάκια? Δεν έτυχε...να τ'ανοίξει ποτέ κανείς. Δηλαδή το τελωνείο δέχεται ό,τι δηλώσεις? Κουτόχορτο μας ταΐζουν;

Legalise it !

Πίνεις χόρτο? Άρα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα είσαι τον προθάλαμο για παράνομος έμπορος όπλων. Πίνεις αλκοόλ καθημερινά και καπνίζεις σα φουγάρο καπνό? Είσαι καθαρός και ευυπόλυπτος πολίτης.

Χρυσόστομος

Φαντάσου τουρισμό, μετά γιατί να πάει κάποιος Ολλανδία; Με τις θαλασσαρες μας, τα αρχαία μας, το κλίμα μας, τα φαγητά μας... Άσε και τα εκατομμύρια από τους φορους... Κι έπειτα, πόσοι θα σωθούν από βαριά ναρκωτικά, αφού δεν θα χουν παρε-δωσε με παράνομους διακοσμητές, διότι θα υπάρχει πάντα καλής ποιότητας χορτάρι του Θεού! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις εξελίξεις, ας τις προλάβουμε...

ax

στην αμερικη που οι πολιτες της ειναι προορισμενοι για να ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, η δυνατοτητα κατοχης οπλων ειναι συνταγματικα αναφαιρετη για την υπερασπιση του τροπου ζωης αλλα και της περιουσια τους απο οποιονδηποτε την επιβουλευεται (και απο την κυβερνηση). Ας αναρωτηθει ο αναγνωστης γιατι στην ελλαδα η οπλοκατοχη απαγορευεται δια ροπαλου? μηπως γιατι θελει το κρατος να αφαιρεσει τη δυνατοτητα αμυνας του πολιτη? ωστε να ΜΗΝ ειναι ελευθερος και να ΜΗΝ οριζει τα του οικου του, αλλα να υποτασσεται ως ΡΑΓΙΑΣ???? τροφη προς σκεψη... εχει και αρνητικα η οπλοκατοχη αλλα οπως ειπαν και οι αρχαιοι προγονοι μας... καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη...

Αυτό

Εδώ στην Ελλάδα, που διώξαμε τον τουρκικό ζυγό ακριβώς γιατί οπλίστηκαν οι πρόγονοί μας και πολεμήσαν. Οι διάφοροι δουλικοί των μεγάλων δυνάμεων απαγορεύουν την κατοχή όπλου. Αν είχαμε όπλα θα τολμούσαν να γεμίσουν το κάθε χωριό με εισβολείς άραγε;

100 χρόνια μετά

το 1922 , κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουμε αξιόλογη νομοθεσία !Άμα δε μπει πεντάλφα στη σημαία μας , τα πάντα είναι ατμός !..

ΚΟΜΜΑΝΤΟ

Χμμμ..... Εντάξει.... Αλλά δεν διακινούσαν πυρομαχικά όμως. Και ίσως γι΄αυτό η αρχική απόφαση ήταν τέτοια. Βέβαια μπορούν να ισχυριστούν οτι τα πωλούσαν σε συλλέκτες... Αλλά θα πρέπει κάθε κομμάτι π.χ. ενός όπλου να έχει σταλεί σε διαφορετικούς αποδέκτες. Αλλιώς.... lego...! Δεν ξέρω μήπως ισχυριστούν οτι ήταν... replica! Χαχα! Καλό...

Άρης Ρεσάλτε

Και γιατί είναι καλό αυτό ? Αυτοί μπορεί να τα διέθεταν σε συλλέκτες. Δε νομίζω να παρότρυναν κάποιον να τελέσει εγκληματική πράξη. Τουλάχιστον γελοία όσα συμβαίνουν καθώς σε άλλες χώρες το να κρύβεις τα οπλα σημαινει οτι μάλλον ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις.

Άλλες χώρες

Εννοείς μόνο στις Ηνωμένες πολιτείες

Να μην ανησυχούν

Ο νόμος Παρασκευοπουλου τούς παρέχει πλήρη κάλυψη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης