Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 2.000 νεκρών στη Γερμανία - 2.107 οι θάνατοι συνολικά

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 2.000 νεκρών στη Γερμανία - 2.107 οι θάνατοι συνολικά

246 θάνατοι και 4.974 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε η Γερμανία - 108.202 κρούσματα συνολικά - «Θετική τάση» στην εξέλιξη της καμπύλης 

germany_corona
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 246 στη Γερμανία για να φθάσει τους 2.107 το τελευταίο 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.974 κρούσματα μόλυνσης, αυξάνοντας το σύνολο στα 108.202 σήμερα, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου τόσο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έπειτα από τέσσερις συναπτές ημέρες μείωσης, δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

«Θετική τάση» στην εξέλιξη της καμπύλης

Άμβλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούν τόσο το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» όσο και το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται επί δύο συνεχόμενες ημέρες, ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που έχουν θεραπευθεί και επιστρέψει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt» και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» αναφέρεται σε «θετική τάση», χρησιμοποιώντας ωστόσο διαφορετικά αριθμητικά στοιχεία.

Τη θετική τάση επιβεβαίωσε πάντως και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να σταθεροποιηθεί πριν μιλήσει κανείς για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Πομπέο: Περιμένουμε από τη Γερμανία συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας

Eurogroup: Ώρα αποφάσεων υπό τις συστάσεις της Λαγκάρντ

Κορωνοϊός: Τα 8 δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης