Κορωνοϊός: Τα 8 δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται

Κορωνοϊός: Τα 8 δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται

Τι πρέπει να προσέξουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την αποζημίωση των 800 ευρώ, το ενοίκιό τους και την ισχύ της σύμβασης εργασίας

ergasia-800-euro
Οκτώ σημεία-SOS που αφορούν στα δικαιώματά τους έναντι των εργοδοτών τους, τους κράτους και άλλων συναλλασσομένων τους, πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσοι μισθωτοί απασχολούνται σε επιχειρήσεις που πλήττονται εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα όσα επισημαίνει ο φοροτεχνικός - λογιστής κ. Ευάγγελος Αμπελιώτης, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους αλλά πλήττονται κι αυτές από την κρίση του κορωνοϊού:

Δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν την εργασία τους για όλο το διάστημα κατά το οποίο έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους.

Εντός του Απριλίου θα λάβουν στους λογαριασμούς τους αποζημίωση 800 ευρώ για διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών συνεχόμενα. Το ποσό της αποζημίωσης είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.  

Εφόσον διαμένουν σε κύρια κατοικία μισθωμένη δικαιούνται να καταβάλουν τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου μειωμένα κατά 40%.

Για την είσπραξη της αποζημίωσης των 800 ευρώ, κάθε εργαζόμενος - μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του επιχειρηματία  -εργοδότη του για την αναστολή της σύμβασής του - πρέπει να υποβάλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://supportemployees.yeka.gr/ υπεύθυνη δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός - Δώρο Πάσχα: Οδηγίες για την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

«Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν»: Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα & μαθητές που ετοιμάζονται για πανελλαδικές

Κορωνοϊός: Νοσοκόμες της πρώτης γραμμής στη Βρετανία βρέθηκαν θετικές στον ιό




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης